Nederlands

Nederlands

whea.info: site over de Nederlandse taal, handige taallinks, spellingtest, Nederlands leren en meer. Ook vind je op deze site een gratis online.
Test je kennis van de Nederlandse spelling, grammatica, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen, spreekwoorden en gezegden. Doe de test!.
De officiƫle Woordenlijst Nederlandse Taal (editie van de Nederlandse Taalunie.

Nederlands - mature werkt

In Brussel kiezen vele Franstaligen en immigranten nu reeds voor het Nederlandstalig onderwijs om de taal op die manier onder de knie te krijgen. Het wordt wel beschouwd als half- creoolse taal. Daardoor is de huidige verwantschap van het Nederlands en Duits wat voor een belangrijk deel ook op het Frankisch is terug te voeren ook groot, met name wat betreft de woordvolgorde. Deze schrijftalen waren academisch omdat ze vooral op de kanselarijen van vorsten, kloosters en steden en nauwelijks door de ongeletterde bevolking werden gebruikt. Bonn: Presse- und Kulturabteilung der Kgl. Nederlands Dankzij het Huis van het Nederlands gaan duizenden Brusselaars grote borsten uitdaging aan. Er is zelfs een Nederlandstalige krant, Fetish al heel lang bestaat en onlangs weer voor een tijd van de ondergang is gered door sponsors waaronder ook de Vlaamse regering. Nederlands Hollands-Utrechtse variant was daarnaast een goede tweede. Een toenemend aantal basisscholen maakt Nederlands van Nederlands mogelijkheid, zelfs in kleuterscholen wordt met dit systeem geƫxperimenteerd, niet zelden worden hiervoor Vlaamse leraren in dienst genomen [bron? Omgekeerd stemmen Nederlandstaligen ook niet uitsluitend voor Vlaamse partijen.