Nederlands

Nederlands

De Taalunie is een beleidsorganisatie voor het Nederlands. Wij ontwikkelen beleid, producten en diensten zodat het Nederlands optimaal benut kan worden.
Kies uit: Nederlandse spelling (werkwoorden/algemeen), zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen en gezegden, grammatica.
Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. whea.info is dochter van Startpagina. Nederlands

Nederlands - bijtanken

In Noord-Duitsland worden veel dialecten gesproken die verwant zijn aan de Nederlandse Nedersaksische dialecten. De Friese en Saksische dialecten hebben op het vasteland het meest onder invloed ervan gestaan. Niet zóó, maar zó heette de brochure die probeerde inzicht te geven in de wijzigingen van de dubbele klinkers naar enkele klinkers, veranderingen van sch naar een enkele s en het verdwijnen van de Nederlandse naamvallen ik zie den man. De Woordenlijst Nederlandse Taal is in boekvorm te koop als het Groene Boekje. In Brussel kiezen vele Franstaligen en immigranten nu reeds voor het Nederlandstalig onderwijs om de taal op die manier onder de knie te krijgen. Correct en duidelijk taalgebruik. Deze gebieden lagen vooral tegen de Nederlandse grens.

Nederlands - Natasha

Als contacttaal tussen de verschillende bevolkingsgroepen wordt ook het Sranantongo veel gebruikt. Limburgs en Nedersaksisch zijn net als Fries officieel erkende streektalen binnen de Nederlandse grenzen, waar het Nederlands de daktaal is. De Friese en Saksische dialecten hebben op het vasteland het meest onder invloed ervan gestaan. In mindere mate hebben ook het West-Vlaams en het Hollands Ingveoonse kenmerken, dialecten die aan de basis hebben gestaan van het huidige Standaardnederlands. De basis van het dialect was de lokale gemeenschap.
Knabbel en Babbel nederlands Donald Duck Cartoons volledige afleveringen Nieuwe compilatie -Knabb