Duits

Duits

NU Beter Duits, in samenwerking met Werkgroep 'Deutsch macht Spass'. Maak de dagelijkse korte test en word elke dag een beetje beter in het schrijven van.
Op Vertalen Duits kun je eenvoudig en snel woorden en teksten vertalen van het Duits naar het Nederlands. Ook kun je vertalen van Nederlands naar Duits.
Het Duits (Deutsch) is een van de West-Germaanse talen. Het is de officiële taal van Duitsland, Oostenrijk en Liechtenstein, en één van de. De vierde naamval gebruik je bij het lijdend voorwerp in de zin. In Nederland is er ook een accent wat veel lijkt op het Dutch, het NedersaksischDuits ook het Duits en Luxemburgs komen voort uit het Duits. In Denemarken wordt Duits als tiener gesproken in Zuid-Jutlandwat tot aan de Eerste Wereldoorlog bij Duitsland hoorde. Perifere variëteiten ontstaan uit het contact met en de invloed bed een of meer exogene, niet-Duitse talen of dialecten. Dit wordt veel gesproken in Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, zuidelijk Elzas-Lotharingen en Zuid-Duitsland. Het Duits bijvoorbeeld das Kindwant een kind kan zowel een jongen als een meisje zijn.
Duits! Duits

Duits - heeft Mirjam

In het Nederlands doen we dit sowieso al. Maar ook in andere woorden, zoals weiß wit en straße straat wordt het gebruikt. We geven hier onder de noemer van het Nederduits ook wel Nedersaksisch genoemd streektaalbenamingen welke, zoals men op het bijgaande kaartje kan zien, in vele en soms verwarrende synoniemen worden gebruikt: Noord-Nedersaksisch inbegrepen Oost-Fries en Holsteins , Westfaals en Oostfaals , Mecklenburgs-Voorpommers en het Brandenburgs. Ripuarisch , Moezelfrankisch waaronder Luxemburgs en Lotharings en Rijnfrankisch behoren daartoe. Maar, om het nog ingewikkelder te maken, als weer voor die d, t, n of m een r, i of dezelfde letter staat, dan hoeft er weer geen -et achter, dan blijft het gewoon -t. In de schrijftaal wordt de umlaut als twee staande streepjes weergegeven, maar dit is op computers en drukpersen niet mogelijk De ä wordt uitgesproken als è of ee.

Duits - mature

Vaak is het zo: Onthoud wel dat alle woorden die eindigen op -chen of -lein niet veranderen. Dat is de ß, oftewel de ringel-s. Met Duits kun je scoren! Talen: Algherees · Arbëresh · Arpitaans · Duits · Emiliaans · Frans · Friulisch · Gallurese · Griko · Italiaans · Ladinisch · Ligurisch · Napolitaans · Ouddalmatisch · Piëmontees · Romagnools · Sardijns · Savoyaards · Sciliaans · Sloveens · Valdostaans · Venetiaans. Als je dit rijtje uit je hoofd kent, hoef je alleen maar het voorste stukje te vervangen door het werkwoord wat je wilt. De tabel voor persoonlijke voornaamwoorden worden en een en geen.