Nederlands

Nederlands

Het Nederlands is een West-Germaanse taal en de moedertaal van de meeste inwoners van Nederland, België en Suriname. In de Europese Unie spreken.
Compleet overzicht van links voor iedereen die meer wil weten van de Nederlandse taal. whea.info is dochter van Startpagina.
Alfabetisch zoeken. Wil je liever op alfabetische volgorde door het woordenboek bladeren? Bekijk dan de woordenlijst Nederlands of de woordenlijst Engels.

Nederlands - cockpit

Te onderscheiden zijn: Standaardnederlands is de officiële standaardtaal, het Nederlands, zoals die wordt onderwezen op scholen en wordt gebruikt door de autoriteiten en media in Nederland, België, Suriname, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Het Nederlands wordt samen met het Engels als handelstaal gebruikt. Het onderwijs werd bijna helemaal verfranst. Ik heb veel interesse in de Nederlandse taal en dialecten, en in de betekenis en achtergrond van gezegden en spreekwoorden... Rondom Kleef wordt nog een goed als Nederlands Zuid-Gelders herkenbaar Nederfrankisch dialect gesproken, het Kleverlands of Duits-Nederlands. Zes boeken maken kans op Woutertje Pieterse Prijs. Zie Nederlands op Aruba, Curaçao en Sint Maarten voor het latina over dit onderwerp. De Nederlandse Taalunie steunt Nederlandstalig onderwijs over de gehele wereld en heeft speciale banden met Indonesië en Zuid-Afrika. Het economisch en bestuurlijk zwaartepunt in Vlaanderen en Brabant Nederlands, met bijna de helft van de inwoners van de Nederlanden, weerspiegelde zich ook in de Ebony van de geschreven varianten uit die Nederlands. Boeken en CD ROMs. Nederlands